Materialinformation

Akryl
Akryl är ett material med många användningsområden och är ofta kända under varumärkena Perspex®, Plexiglas® och Altuglas®. Akrylplast är mycket lätt att bearbeta och resultatet är produkter som är lämpliga för broschyrställ, broschyrhållare, ljusskyltar, butiksinredning, diskar, skärmar, etc.

A-PET
A-PET (Axpet, Veralite etc.) är en transparent och slagtålig polyesterplast med utmärkta optiska egenskaper och mycket god kemikalieresistens. Plasten är livsmedelsgodkänd (FDA) och har mycket goda miljöegenskaper. A-PET passar perfekt som material till displayer, butiksinredningar, förpackningsmaterial, etc.

A-PET skiva (1-6 mm)
Användningsområden: Displayer, butiksinredningar, skiljeväggar, förpackningsmaterial.

A-PET folie (0,2- 0,9 mm)
Användningsområden: Posterskydd, prismärkning, skyddsmaterial.

PETG
PETG (Vivak, Veralite 200 etc.) är besläktad med A-PET, men är mer slagtålig och har bättre varmformningsegenskaper. PETG lämpar sig väl för digitaltryck och är FDA-godkänt.

Användningsområden: vakuumformade transparenta detaljer, skyltar, displayer, inredning, frysavdelare, industriell utrustning, maskinsydd, etc.

Polykarbonat
Polykarbonat är en okrossbar plast, och känns ofta igen under välkända varumärken som Makrolon® och Lexan®. Materialet är optiskt klart, värmebeständigt och extremt slagtåligt. Polykarbonat används ofta inom industrin och till säkerhetsinglasningar.

För utomhusapplikationer finns en produktvariant med speciell ytbehandling för ökat UV-skydd. För ökad reptålighet finns det även polykarbonat med extra hård yta.

Polykarbonat kan infärgas i en mängd olika färger, vanligast förekommande är dock transparent, opal- och rökfärgad.

Användningsområden: Skyddsinglasning till fönster, maskiner, hockeyrinkar, visir, skyltar, takkupoler, etc.

Aluminiumkomposit
Aluminiumkomposit är en sandwichskiva som består av två ytterskikt av aluminium samt en kärna av polyeten. Konstruktionen ger ett material som är lätt och styvt med unika bearbetningsmöjligheter och mycket bra tryckegenskaper.

Materialet har en mycket plan yta som lämpar sig väl för foliering, digitaltryck m.m. Känns ofta igen under välkända varumärken som Dibond®, Reynobond®, Neobond®, m.fl.

Användningsområden: Större skyltar, produktdisplayer och inredningsdetaljer såsom bord, kuber, etc.

Skummad PVC

Skummad PVC är under tillverkningen expanderad, vilket resulterar i en ca. 50% lägre densitet än homogen PVC. Känns ofta igen under välkända varumärken som Forex®, Foamalight®, Veka®, m.fl.

Slagtåligheten i förhållande till den lätta vikten tillsammans med god väderbeständighet gör den lämplig som skyltmaterial samt för digital- och screentryck. Skummad PVC finns i två varianter varav en med hård yta.

Användningsområden: Reklamskyltar, displayer, butiksinredningar.

Solid Surface
Solid Surface är ett kompositmaterial som har en enastående hållbarhet och som lämpar sig för exklusiv design i offentlig inredning.

Solid Surface materialen kan tillverkas i de mest komplexa formerna samt i ett enda stycke utan synlig fog. Känns ofta igen under välkända varumärken som Meganite®, Corian®, Hi-macs®, m.fl.

Solid Surface materialen (akrylbaserade) består av 2/3 naturliga mineraler och 1/3 akryl samt pigment.

Användningsområde: Inredningsdetaljer där extra hög finish efterfrågas, krav på skarvfria fogar och hög tålighet mot nötning, fukt etc.